Мінрегіон хоче оновити всі ДБН до кінця 2024 року

Мінрегіон планує до кінця 2024 року повністю оновити Державні будівельні норми (ДБН). При цьому до кінця цього року у міністерстві планують переглянути близько 20 нормативів.

Про це заявив в інтерв'ю Mind міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

"Вони (нормативи) заважають. Якщо говорити про мою мету – збільшити обсяги інвестицій в галузь, то ДБН заважають тут. Це стосується всіх рудиментів, наприклад, обов'язкової наявності сміттєпроводу у під'їзді тощо. Ми плануємо ліквідувати ДБН, які заважають розвитку будівництва і не впливають на питання безпеки будівлі. Адже якщо подивитися на історію народження і життя норм і правил, то очевидно, що частина СНіПів дійсно застаріли, потрібно актуалізація", – розповів він.

В Україні хочуть радикально змінити будівельні норми
pixabay.com

Чернишов додав, що цим питанням буде займатися його міністерство і зазначив, що процес має прискоритися.

"У квітні вступили в силу раніше розроблені ДБН по інклюзивності будівель і споруд. З 1 червня вступили в дію ще шість змін. Всього до кінця року планується перегляд близько 20 ДБН, а до кінця 2024 Мінрегіон оновить всі 100% норм", – роз'яснив він.

Міністр зазначив, що українські будівельні нормативи "мають відповідати європейським і світовим рівням".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Україна відмовилася від сміттєпроводів, зважаючи на європейський тренд – в світі успішно впроваджують роздільний збір сміття, при цьому піклуючись про гігієну та санітарні умови.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук