Мінрегіон для проведення будівельної реформи заручився підтримкою ЄБРР

Міністерство розвитку громад і територій України обговорило співпрацю з Європейським банком реконструкції та розвитку в області реформування містобудівної сфери в країні.

Про це в понеділок, 26 квітня, повідомили в пресслужбі Мінрегіону.

За словами міністра Олексія Чернишова, інтеграція міжнародних стандартів, зокрема, включення європейських принципів в межах вдосконалення нормативно-правової бази будівельного сектора є пріоритетним завданням політики, яку проводить Мінрегіон.

У свою чергу представники ЄБРР заявили про готовність підтримати проєкти міністерства, а також позитивно оцінили прагнення України гармонізувати законодавство відповідно до кращих європейських практик.

Заступник міністра Наталія Козловська також підкреслила, що попередні пропозиції ЄБРР були застосовані в концепції законопроєкту про реформування містобудівної галузі.

"Для нас важлива експертна думка, практичні поради та міжнародний досвід", - підсумувала заступник міністра.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше глава Мінрегіону Олексій Чернишов визнав, що проведена ним реформа зайшла у глухий кут і єдиний вихід з нього – починати все спочатку. У зв'язку з цим відомство розробило законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування державного регулювання в сфері містобудування", який вже внесли на розгляд комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Було проведено круглий стіл з обговорення даного документу. Учасники підтримали ініціативу Мінрегіону і висловили надію, що швидке прийняття законопроекту має поліпшити ситуацію на ринку будівництва.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

75

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом