Микитася знову затримали. Цього разу за рекордний хабар

Колишнього голову будівельної корпорації Укрбуд Максима Микитася затримали у вівторок, 18 жовтня, за підозрою у спробі дачі хабаря.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За даними правоохоронних органів, колишній забудовник запропонував меру Дніпра Борису Філатову 22 млн євро за те, щоб Європейський банк реконструкції та розвитку уклав поза конкурсом із підконтрольними Микитасем фірмами контракт на будівництво метро у Дніпрі. Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру. У НАБУ при цьому зазначили, що сума хабаря, яка фігурує у справі, є рекордною. Саму ж справу порушили після заяви Філатова.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, Микитась ще зовсім недавно був заарештований і проходив фігурантом у низці кримінальних справ. За версією слідства, екснардеп, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з екскомандувачем Нацгвардії Юрієм Аллеровим, генеральним директором компанії "Укрбуд Девелопмент" Олегом Майбородою, його заступником Сергієм Якусевичем, приватною оцінювачкою Алісою Гринчук та колишнім заступником президента корпорації "Укрбуд" В'ячеславом Мармишем, організував корупційну схему із заволодінням нерухомістю НГУ.

Також відомо, що у липні Держбюро розслідувань передало у НАБУ кримінальну справу проти колишнього забудовника вже щодо розтрати коштів при будівництві трьох військових складів на суму близько 400 млн гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

116

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом