Львівського забудовника оштрафували на 2,5 млн гривень

Компанію "Львівський домобудівний комбінат-плюс" оштрафували за незаконе будівництво на Малоголосківській вулиці і заборонили проводити будь-які будівельні роботи на ділянці.

Про це в середу, 23 червня, повідомили у Департаменті містобудування Львівської міськради.

Так, у квітні цього року забудовнику ДАБК відмовив у дозволі на виконання будівельних робіт через численні недоліки у проєктній документації. Але незважаючи на це будівництво на ділянці тривало.

Кілька днів тому міська інспекція Держархбудконтролю завершила позапланову перевірку цього будівництва. Як результат – штраф на 2 519 700 гривень і припис про призупинення підготовчих і будівельних робіт.

Також Львівська міськрада застерігла жителів від покупки тут житла, будівництво якого є незаконним.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у забудовника була невідповідність у планах, технічні умови з водопостачання та водовідведення не були затверджені у Департаменті ЖКГ. Замість усунення недоліків, на ділянці почалося повноцінне будівництво. На сьогоднішній день компанія звела вже два поверхи житлового комплексу.

За даними YouControl, співвласником ТОВ "Львівський домобудівний комбінат-плюс" є місцевий бізнесмен Василь Варський. Він виявився причетний до скандалу з будівництвом житла, в ході якого вкрали 800 тисяч гривень.

Мікрорайон Під голоском, в якому будується цей об'єкт, вважається одним з найбільш проблемних у місті. 7 років масив активно забудовувався висотками при цьому належної уваги інфраструктурі не було приділено. Наприклад, дитсадок тут почали зводити у 2016 році, проте досі його так і не добудували.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

65

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом