Коронавірус обвалив ціни на ринку нерухомості у Європі

Коронавірус вдарив по ринку нерухомості у Європі в результаті чого ціни на житло суттєво впали. Наприклад, найбільші знижки влітку цього року надаються в Італії. Тут місцеві власники йдуть на дисконти аж до 40% від ринкових цін, встановлених до пандемії.

Про це йдеться в матеріалах компанії Knight Frank, передає Лента.ру.

"Це або термінові продажу від власників, або забудовнику потрібно отримувати грошовий потік навіть у період закриття кордонів", – пояснили консультанти.

За їхньою інформацією, на Кіпрі можна розраховувати на дисконт у розмірі до 25%, у Франції, Іспанії та Греції – до 15%.

До 80% розпродажних об'єктів нерухомості у Європі – це саме житло, визначили експерти. Ще 15% – готелі та офіси, 5% – торгова нерухомість. У Великобританії, Німеччині, Австрії, Швейцарії та Монако офіційно розпродажів квадратних метрів немає, але на практиці продавці часто погоджуються надати знижку.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Італії стали знову продавати нерухомість по одному євро. Йдеться про комуну Чінкуефронді в регіоні Калабрія, що на півдні країни.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

59

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом