Кличка жорстко розкритикували за непрацюючі Пункти незламності

У Києві облаштовано та працює 430 пунктів обігріву, а в разі потреби є можливість розгорнути ще понад сотню пунктів.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у своєму Телеграм-каналі.

За його словами, Київ забезпечив понад 400 генераторів для таких пунктів, ще 100 генераторів надали волонтери та благодійні організації. "Також незабаром місто отримає 12 пересувних модульних котелень, які замовили спеціально під пункти обігріву", – сказав мер столиці.

У Київській міській військовій адміністрації також повідомили, що залежно від умов один Пункт незламності зможе одночасно приймати від 40 до 500 осіб без ліміту часу перебування. Усі такі об'єкти будуть забезпечені головними базовими послугами: електрикою, теплом, водою, мобільним зв'язком, інтернетом через "Старлінки", першою медичною допомогою, кімнатами "матері та дитини".

Водночас, як повідомляє "Київвлада", багато киян поскаржилися, що столичні Пункти незламності, анонсовані РДА та вказані на інтерактивній карті, насправді не існують - вони або закриті, або у них немає навіть генератора, щоб забезпечувати електрику, тепло, та інші життєво необхідні послуги.

Крім того, про погану ситуацію з "пунктами незламності" у Києві висловився і президент Володимир Зеленський. За його словами, фактично нормально забезпечені лише пункти, розгорнуті на базі ДСНС, та на столичному вокзалі.

"А над іншими пунктами ще, м'яко кажучи, треба працювати... Чекаю від мерії якісної роботи. Профанацію з київськими Пунктами незламності ніхто і нікому не пробачить. Прошу серйозніше. Як і брехня у звітах різного рівня", - додав глава держави.

У свою чергу радник заступника голови КМДА з питань ЖКГ Олексій Тихонов заявив, що Мінрегіон досі не розробив технічні правила встановлення в школах пунктів опалення та генераторів, зберігання в закладах навчання пально-мастильних та інших легкозаймистих матеріалів.

"Тобто директори будь-якої в Україні школи чи дитячого садка, які встановлюють у себе в приміщеннях пункти обігріву, роблять це поза законом, і будь-яка технічна інспекція може виставити їм претензії та виписати штраф за порушення правил технічної безпеки", – зазначив Тихонов. .

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, 23 листопада росія вкотре завдала ракетного удару по цивільним та інфраструктурним об'єктам України. У Вишгороді Київської області загинули шестеро людей, 30 отримали тяжкі поранення. У Києві внаслідок цього обстрілу загинули троє людей, 11 отримали тяжкі поранення.

На Київщині без світла залишилося 1125 населених пунктів. Київ також накрив блекаут із тимчасовим припиненням роботи систем Київводоканалу та Київтеплоенерго, метро та громадського транспорту.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

105

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом