Кияни кинулися скуповувати нерухомість у Львові

У січні різко зріс попит на житло у Львові з боку інвесторів із Києва. Про це повідомили у девелоперській компанії Avalon, надавши відповідні статистичні дані, передає Інтерфакс-Україна.

Так, у Львові у січні продажі зросли на 15-20% порівняно з аналогічним місяцем минулого року. Багато в чому цифри виросли завдяки інтересам київських інвесторів. Так, мешканці столиці цікавляться здебільшого готовими квартирами. Причому купують як здачі їх в оренду, але й для власного проживання.

Також аналітики повідомляють і про зростання інвестицій з боку мешканців інших українських мегаполісів та навіть інших країн. Зокрема, як розповіла директор з розвитку бізнесу в компанії Avalon Анастасія Давидова, Львовом цікавляться багато IT-фахівців із Білорусі.

"Як варіант для своїх батьків, ближче до Польщі, де найчастіше знаходяться офіси IT-компаній", - наголосила вона.

Тим часом інвестиції в столичну нерухомість у січні у порівнянні з груднем впали на 35% і сягнули $33 млн. Водночас у порівнянні з січнем минулого року показник зріс на 25%.

За словами голови ріелтерської компанії "Благовіст" Олени Біберової, зниження капіталізації, можливо, має сезонний характер і пов'язане з тривалими новорічними канікулами. Також, за її словами, відбувається невелика переорієнтація ринку зі зміщенням попиту на об'єкти середнього та високого цінових сегментів. У січні сегмент до $50 тис. за житло зайняв частку 9% від загальної кількості операцій. Найбільше операцій (близько 41%) припало на сегмент від $100 до $250 тисяч, 37% - від $50 до $100 тисяч. Цінова категорія від $250 тисяч у січні представлена 13% загального обсягу угод.

Найдорожча угода січня – це куплений будинок на Печерську за $2,5 млн. Його площа близько 700 "квадратів".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за даними девелоперської компанії INSPI Development, попит на доходні будинки в Україні до 2025 року може зрости вдвічі, сьогодні таке житло користується популярністю переважно у найбільших містах.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

89

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом