Китайська будівельна криза: Evergrande знову не розрахувався за облігаціями

Китайський будівельний гігант China Evergrande Group знову не зміг вчасно виплатити за відсотками власникам офшорних облігацій у середу, 29 вересня.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на свої джерела.

Так, девелопер вчора мав виплатити відсотки за облігаціями на суму понад $47 млн, минулого тижня не погасив відсотки за бондами на $83,5 млн, що викликало паніку на ринку і падіння основних індексів.

Крім того, стало відомо, що Evergrande збирається продати акції китайського банку Shengjing Bank. За попередніми даними, компанія виставить на продаж 1,75 млрд акцій на загальну суму 9,99 млрд юанів – близько $1,5 млрд. Купити акції планує держкомпанія Shenyang Shengjing Finance Investment Group. За словами глави Evergrande Хуей Ка Яня, проблема ліквідності компанії істотно вплинула на Shengjing Bank і за рахунок майбутньої угоди вдасться стабілізувати діяльність організації.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, влада кількох кіатйскіх міст прийняла рішення взяти під контроль виручку Evergrande, перевести кошти на державний рахунок і в разі дефолту компанії добудувати її об'єкти.

Тим часом, китайський забудовник пообіцяв знайти кошти на виплату за боргами і таким чином компанії вдалося уникнути дефолту минулого тижня. Але поки залишається не зовсім зрозуміло, яким чином девелопер розрахується за облігаціями.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

80

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом