Китай пішов на безпрецедентні заходи, щоб урятувати ринок житла

Народний банк Китаю, щоб урятувати ринок житлової нерухомості, пішов на безпрецедентні заходи, знизивши ключову ставку за п'ятирічними кредитами одразу на 15 пунктів до 4,45%.

Як повідомляє CNN, це вже друге зниження ставок за рік і найзначніше за всю історію спостережень. Експерти та аналітики вважали, що влада знизить ставки лише на 5 пунктів. Як відомо, LPR Китаю – це ставка, за якою комерційні банки кредитують своїх найкращих клієнтів. Вона служить еталоном інших кредитів, а п'ятирічний термін погашення зазвичай використовується як орієнтир для іпотечних кредитів.

Народний банк Китаю
fondsk

Відповідне рішення центробанку Китаю було продиктовано необхідністю подолання кризової ситуації на ринку нерухомості. Крім того, локдаун, запроваджений через епідемію коронавірусу, може підштовхнути до першого квартального спаду в економіці. Ділова активність на тлі останніх обмежень рекордно зменшилася. За даними статистичних відомств, продаж квартир у новобудовах у Піднебесній у квітні впав на 47% у річному обчисленні, при цьому їх вартість у 70 містах знижуються вже майже рік. Також минулого місяця різко впали споживчі витрати та обсяг промислового виробництва, а безробіття виросло до найзначнішого рівня з моменту початкового спалаху коронавірусу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у грудні минулого року стало відомо, що китайський будівельний гігант China Evergrande Group таки оголосив дефолт, оскільки не може виплатити за доларовими кредитами.

Evergrande – є найбільшим забудовником у Китаї і одним з найбільших на азіатському ринку. Дефолт компанії може означати "початком кінця" китайської будівельної імперії.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук