Кількість введеного в експлуатацію житла просіло більш ніж у 3 рази

У третьому кварталі 2022 року було введено в експлуатацію 4,8 млн квадратних метрів житла, з яких 2,8 млн "квадратів" – у багатоквартирних будинках.

Такі дані наводить Державна служба статистики.

Відповідно, говорячи про квартири, було введено їх близько 61 тисяч штук, з них 47,8 тисяч розташовані в багатоквартирних будинках. Порівняно з аналогічним періодом 2021 року можна констатувати, що ринок значно просів (у третьому кварталі торік ввели в експлуатацію 151,7 тисяч нових квартир).

У лідерах за кількістю введеного в експлуатацію житла опинилися Київ, квартирний фонд якого виріс за звітний період на 9,08 тисяч штук, 9 тисяч з яких розташовані саме у багатоповерхівках, та Київська область, в якій ввели в експлуатацію 11,75 тисяч квартир (8 ,7 тисяч у багатоквартирних будинках).

На Одещині за 3 квартали було збудовано 7,8 тисяч квартир (7,1 тис. шт. у багатоповерхівках), у Львівській – квартирний фонд зріс на 5,9 тисяч нових квартир (у багатоповерхівках – 4,6 тисяч штук). Замикає п'ятірку лідерів Вінницька область, в якій було введено в експлуатацію 4,9 тисячі квартир (4,3 тисячі штук у багатоквартирних будинках).

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, у четвертому кварталі 2022 року індикатор ділової активності в будівельній галузі зріс порівняно з третім кварталом на 8,7%, проте показник все одно має негативне значення ( – 60,4%) порівняно з початком року .

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

95

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом