Київський девелопер вирішив нарешті піти з кримського бізнесу

Власник київської девелоперської компанії А Development Олексій Баранов вирішив продати свою частину в торгово-розважальному комплексі Meganom, який розташований в окупованому Росією кримському Сімферополі.

Про це підприємець заявив сам в інтерв'ю "НВ Бізнес".

За його словами, підписання всіх необхідних для виходу з кримського бізнесу документів має відбутися вже в серпні-вересні. Сьогодні управлінням ТРК Meganom займається "Кримська девелоперська компанія", ринкову вартість якої окупанти оцінили у $31 млн. У минулому році її прибуток склав $6,7 млн, а виручка - $12,5 млн.

Торгово-розважальний комплекс Meganom відкрили за рік до окупації Криму – у 2013 році. Загальна торгова площа – понад 74 тисяч квадратних метрів, на яких працюють магазини відомих брендів. За даними видання, в Україні такий торгово-розважальний комплекс міг би коштувати у кілька разів дорожче – близько 80-100 млн доларів.

Зазначимо, що в Києві компанія А Development побудувала Smart Plaza Polytech, Smart Plaza Obolon. Зараз вона зводить житлові комплекси White Lines і Greenpoint.

Свого часу Олексій Баранов очолював фірму Андрія Іванова і Василя Хмельницького "Київська інвестиційна група", яка вела бізнес у Криму.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше в ЗМІ пройшла інформація, що Василь Хмельницький збирається піти з будівельного бізнесу і продати свою частину акцій у компанії UDP партнеру Андрію Іванову.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

74

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом