Київ закупить тисячу квартир для здачі їх в оренду із правом викупу

Київ за рахунок бюджетних коштів має намір сформувати фонд житла територіальної громади з подальшим здаванням в оренду з можливістю викупу.

Про це розповів заступник столичного мера В'ячеслав Непоп, повідомляє пресслужба КМДА.

За його словами, питання з житлом у Києві було завжди гострим, а в умовах воєнного часу воно особливо актуальне. Коштом міського бюджету буде збільшено статутний капітал комунального підприємства "Фінансова компанія "Житло-інвест". Так, місто зможе купити близько тисячі квартир.

"Питання забезпечення житлом городян та вимушених переселенців можна буде вирішити за рахунок здачі в оренду цього житла. Це може бути як довгострокова оренда, так і оренда із правом викупу", - зазначив столичний чиновник.

Він додав, що це може стати альтернативою малозабезпеченим громадянам, які не в змозі купити своє житло. Непоп заявив, що перевага надаватиметься сім'ям учасників бойових дій, особам, які втратили житло через російську агресію, та киянам, яким потрібно покращити житлові умови. Протягом місяця міська влада розробить докладний порядок отримання такого житла.

Проте заступник мера поки не повідомив, за якою процедурою відбуватиметься процес закупівлі житла та наскільки він буде прозорим. В умовах мінливих цін на житло також залишається відкритим питання, наскільки вигідною буде ініціатива для міського бюджету.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в Україні почали зростати ставки на оренду житла, а кількість пропозицій на ринку почала стрімко скорочуватися. У Києві станом на початок серпня налічувалося 26 658 оголошень, але вже на початку вересня їхня кількість знизилася до 20 569 (на 23%). При цьому цінник квартир у столиці зріс на 1000 грн.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

144

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом