В Україні змінили порядок держреєстрації прав на нерухоме майно

Кабінет міністрів вніс зміни до порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно на засіданні у вівторок, 3 травня.

Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

За його словами, згідно з новими правилами держреєстратори тепер зобов'язані перевіряти та вносити відомості ще на стадії формування заяви.

Крім чинних механізмів, така перевірка буде здійснюватися шляхом підтвердження наявності унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі, перевірки ідентифікованого коду ЄДРПОУ або податкового номера в Єдиному банку даних платників податків – для юридичних осіб.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, минулого тижня стало відомо, що влада відновила проведення держреєстрації прав власності на нерухомість. Зокрема, було прийнято ухвалу, що врегулює нотаріальні послуги у питанні посвідчення угод з нерухомістю, відкритий доступ до держреєстрів.

Як відомо, через війну реєстри вимушено закрили, оскільки була загроза втручання російських спецслужб. Поступово доступ почали відкривати на територіях, на яких не велися активні бойові дії.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

103

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом