Кабмін підтримав проєкт постанови про вдосконалення держархбудконтролю

Уряд підтримав проєкт постанови "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо удосконалення діяльності органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду".

Про це у вівторок, 30 березня, повідомив міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов, передає пресслужба відомства.

Так, в рамках постанови передбачається спростити процес державного архітектурно-будівельного контролю, максимально знизити корупційний фактор та спростити надання дозвільно-реєстраційних послуг.

За словами Чернишова, дана постанова є продовженням будівельної реформи, покликана привести нормативно-правові акти Кабміну у відповідність до закону України "Про регулювання містобудівної діяльності".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в містобудівному комітеті Верховної Ради 29 березня відбулося обговорення концепції реформування системи архітектурно-будівельного контролю, яку представив Чернишов.

Експерти нашого ресурсу вивчили проєкт закону про реформування будівництва і прийшли до висновку, що положення, що стосуються контролю за об'єктами з незначними наслідками СС1 житлового призначення, потребують доопрацювання, оскільки це може призвести до будівництва будь-яких об'єктів під видом житлових будинків.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

52

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом