Хто найбільше оформив сьогодні іпотечних кредитів

1 хв

Найбільше іпотечних кредитів за програмою “єОселя” оформили мешканці Києва та Київської області. Про це повідомила заступниця міністра економіки України Надія Бігун.

Минулого тижня українці отримали за програмою “єОселя” 198 кредитів на 331 млн гривень:

  • кредити під 3% отримали 96 військовослужбовців та силовиків, 10 педагогів, 17 медиків та 4 науковці;
  • кредити під 7% отримали 52 українці без власного житла, 8 ВПО та 11 ветеранів.

Найчастіше кредити брали для придбання житла на вторинному ринку (150 кредитів) та у забудовника (27 кредитів). Також 21 українець взяв кредити на купівлю квартири в будинку, який зводиться.

Найбільше іпотечних кредитів взяли мешканці:

  • Київської області – 38;
  • міста Києва – 37;
  • Львівської області – 16;
  • Одеської області – 15;
  • Вінницької та Волинської областей – по 10.

“9 тисяч українських родин взяли кредити на придбання житла за програмою “єОселя” від початку її дії. Загальна сума виданих кредитів — 14 млрд гривень. 60% іпотечних кредитів взяли військовослужбовці та силовики, 11% — педагоги та науковці, 9% — медики”, — зазначила Надія Бігун.

Скористатись програмою можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть його покращити.

Пільгова ставка для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців складає 3% річних. Для учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян — 7%.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, між іншим, за даними Держстату в Україні будівництво житлових об'єктів у 2023 році порівняно із 2022 роком скоротилося на 4,6%. У структурі будівництва переважну частку (42,9%) займають капітальні та поточні ремонти приміщень. Частка будівництва нових об'єктів складає 36,3%.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

463

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом