Google судитиметься з українською будівельною компанією

Американський гігант Google подав до Господарського суду Києва позов до української будівельної компанії "НЕСТ", вимагаючи анулювати свідоцтва агентства на бренд NEST за двома класами товарів і послуг.

Про це повідомляє видання Dev.ua, посилаючись на матеріали суду. Зокрема, американська компанія вимагає достроково анулювати свідоцтва "НЕСТ" за двома класами, що стосуються встановлення обладнання і систем безпеки, а також щодо розробки, створення і обслуговування веб-сайтів для клієнтів.

У Google заявили, що девелоперська компанія не використовувала ці класи протягом останніх п'яти років. При цьому збирається отримати в Україні торгову марку NEST саме в цих напрямках. Як відомо, Google Nest – торгова марка американської компанії для розумного будинку, яку Google придбав ще у 2014 році за $ 3,2 млрд. При цьому на українському ринку бренд "НЕСТ" використовується компанією "Нерухомість столиці" з 2014 року.

За повідомленням на сайті самої компанії, то в Україні вона працює з 1997 року. Згідно з даними порталу YouControl, бенефіціаром фірми є Всеволод Трофименко. "Нерухомість столиці" також пов'язана з групою компаній братів Трофименків.

Варто зазначити, що Володимир Трофименко був інвестором компанії "Трейд Коммодіті", яка потрапила свого часу в гучний скандал із закупівлею палива для Міністерства оборони.

За даними НЕРУХОМІ, компанія "НЕСТ" побудувала ЖК Покровський пассад бізнес-класу на вулиці Глибочицькій, 32, у Шевченківському районі Києва. Комплекс складається з трьох веж, висотністю від 18 до 24 поверхів.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

93

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом