"Доступна іпотека 7%": загальна сума наближається до мільярда

Українські банки, які працюють із державною програмою "Доступна іпотека 7%", станом на 11 листопада вже видали 1059 кредитів.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства фінансів.

У відомстві уточнили, що загальна сума виданих іпотечних кредитів становила майже 917 млн гривень. Українці традиційно залучають кошти на купівлю житла головним чином на вторинному ринку. Його перевага становила 75,6%. Набагато менше люди оформляють кредити для операцій на первинному ринку.

У програмі беруть участь 23 регіони, найбільше активно беруть іпотеку за держпрограмою у Києві – близько 33,3% від усіх угод. На Київську область припадає 31,6%, на Львівську область – 6,4%, майже стільки ж на Харківську область – 6,2%, на Рівненську область – 3,8% та на решту регіонів – 18,8%.

Раніше Кабмін ухвалив рішення скасувати вікові обмеження до низки об'єктів нерухомості (не стосується обласних центрів із чисельністю населення понад 1 млн) та збільшено ліміт можливого перевищення площі предмета іпотеки з 20% – до 40% від нормативної площі, яку сплачує позичальник самостійно. У підсумку варто зазначити, що українці стали частіше оформлювати іпотеку в рамках держпрограми. Наприклад, протягом останнього тижня банки видали 59 кредитів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, глава уряду Денис Шмигаль пообіцяв, що умови доступної іпотеки будуть кардинально змінені, щоб залучити якнайбільше людей. Серед іншого прем'єр пообіцяв і знизити ставку до 5%.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

80

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом