"Доступна іпотека 7%": у банку повідомили, хто оформлює кредити

Державною програмою "Доступна іпотека 7%" в Україні зазвичай користуються сім'ї для купівлі квартир, площею до 50-55 "квадратів".

Про це повідомили у пресслужбі банку "Глобус", одного з учасників держпрограми, коли складали "портрет типового позичальника" доступної іпотеки.

У банку розповіли, що іпотеку під 7% річних оформлюють усі вікові групи. Як зазначається, наймолодшим клієнтом виявився 22-річний хлопець, а найстаршим – 59-річний чоловік. Переважно беруть іпотеку українці 30-40 років. Середній розмір прибутку – 25 тисяч гривень.

Стало відомо, хто бере іпотеку у рамках держпрограми

Понад 60% угод оформлюють сім'ї із двох та більше осіб, а середній розмір кредиту – 850 тисяч гривень. За статистикою жінки та чоловіки однаково ставали учасниками програми, але у чоловіків середній дохід виявився трохи вищим, зазначили у банку. Середній розмір особистого внеску учасника програми складає 29%. Оформивши кредит, українці здебільшого купують одну чи двокімнатну квартири площею 50-55 квадратних метрів у Києві, Київській області чи Харкові.

Як відомо, максимальний кредит на купівлю квартири – 2 млн гривень при мінімальному внеску 15% від вартості іпотечного житла.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, українські банки, які працюють з державною програмою "Доступна іпотека 7%", станом на 11 листопада вже видали 1059 кредитів. При цьому їхня загальна сума склала 917 млн гривень. Українці традиційно залучають кошти на купівлю житла головним чином на вторинному ринку.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук