"Доступна іпотека 7%": у банку повідомили, хто оформлює кредити

Державною програмою "Доступна іпотека 7%" в Україні зазвичай користуються сім'ї для купівлі квартир, площею до 50-55 "квадратів".

Про це повідомили у пресслужбі банку "Глобус", одного з учасників держпрограми, коли складали "портрет типового позичальника" доступної іпотеки.

У банку розповіли, що іпотеку під 7% річних оформлюють усі вікові групи. Як зазначається, наймолодшим клієнтом виявився 22-річний хлопець, а найстаршим – 59-річний чоловік. Переважно беруть іпотеку українці 30-40 років. Середній розмір прибутку – 25 тисяч гривень.

Понад 60% угод оформлюють сім'ї із двох та більше осіб, а середній розмір кредиту – 850 тисяч гривень. За статистикою жінки та чоловіки однаково ставали учасниками програми, але у чоловіків середній дохід виявився трохи вищим, зазначили у банку. Середній розмір особистого внеску учасника програми складає 29%. Оформивши кредит, українці здебільшого купують одну чи двокімнатну квартири площею 50-55 квадратних метрів у Києві, Київській області чи Харкові.

Як відомо, максимальний кредит на купівлю квартири – 2 млн гривень при мінімальному внеску 15% від вартості іпотечного житла.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, українські банки, які працюють з державною програмою "Доступна іпотека 7%", станом на 11 листопада вже видали 1059 кредитів. При цьому їхня загальна сума склала 917 млн гривень. Українці традиційно залучають кошти на купівлю житла головним чином на вторинному ринку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

118

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом