До відновлення зруйнованих міст приєднається Фонд енергоефективності

Державна установа "Фонд енергоефективності" приєднається до реалізації програм відновлення потерпілих від бомбардувань населених пунктів України.

Як розповів в.о. міністра розвитку громад та територій України Василь Лозінський, відповідний проєкт розпорядження було схвалено Кабінетом міністрів.

За його словами, уряд продовжує роботу щодо напрацювання додаткових інструментів, спрямованих на відновлення житлової інфраструктури, пошкодженої російськими агресорами. Крім того, ведеться постійний діалог з міжнародними партнерами щодо залучення їх до процесу.

"Схвалене розпорядження дає правові підстави Фонду реалізовувати програми з відновлення багатоквартирних житлових будівель, пошкоджених внаслідок бойових дій. Йдеться про будинки, в яких створено ОСББ", - уточнив Лозінський.

Співробітники Фонду енергоефективності вже розробили відповідну програму "ВідновіДім", яка має бути затверджена найближчим часом. До її реалізації залучать близько 5 млн євро, які зголосився виділити Євросоюз.

Так, у рамках програми заявникам надаватимуть гранти на проведення будівельних робіт, що також включатиме вартість матеріалів та обладнання, необхідне для проведення ремонтів пошкоджених багатоквартирних будинків. Будівельні роботи, які визначатиме Наглядова рада Фонду, зокрема можуть включати заміну чи ремонт вікон та дверей, ремонт покрівлі, фасаду будівлі, дахової котельні, індивідуального теплового пункту чи інших елементів системи теплопостачання будинку та інших внутрішніх інженерних систем будинку тощо.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн запропонувала варіант щодо відновлення України. За її словами, насамперед слід забезпечити отримання всієї необхідної допомоги для постраждалих населених пунктів, потім потрібна правильна архітектура, щоб зробити підтримку широкою та інклюзивною. "Третє: оскільки Україна отримала статус кандидата на вступ до ЄС, ми маємо вкласти зусилля щодо відновлення України у її шлях до Євросоюзу", – наголосила вона.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

84

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом