Для виробників будівельної продукції затвердили нові вимоги

В Україні для виробників будівельної продукції Кабінет міністрів затвердив нові процедури, які дозволили б підвищити її якість, наблизившись до європейських вимог.

Про це розповіла заступниця міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська, повідомляється на урядовому порталі.

За її словами, Кабмін зробив крок до імплементації в українське законодавство Регламенту 305/2011 Євросоюзу щодо будівельної продукції. "Адже вітчизняна будівельна продукція повинна відповідати передовим європейським вимогам якості та безпеки. Отже, прийнято постанову, якою затверджуються нові процедури для виробників", - зазначила чиновниця.

Як уточнили в уряді, у проєкті постанови затверджується форма декларації показників будпродукції, інструкція щодо складання декларації показників будматеріалів, порядок розробки та прийняття національних документів щодо визначення прийнятності та інше.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, влітку уряд ухвалив проєкт постанови про затвердження системи оцінки та перевірки стабільності показників будівельної продукції, розробленого Мінрегіоном. Так, з 1 січня 2023 року в Україні виробник будівельної продукції надаватиме її на ринок лише за умови проведення контролю, складання відповідної декларації показників та нанесення маркування.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

90

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом