Девелопери вмовляють НКЦПФР розблокувати фінансування будівництва

Київські девелоперські компанії продовжують проводити консультації з Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку з метою розморожування інструментів фінансування будівництва.

Про це заявив президент інвестиційно-девелоперської компанії City One Development Валерій Кодецький, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, держава на початку активних бойових дій на Київщині заблокувала усі інструменти фінансування будівництва. Але з 28 березня окупанти пішли з області, проте значна частина інструментів досі залишається заблокованою.

Так частина девелоперів вже у квітні знову розпочала свою роботу, будівництво на об'єктах відновилося і сьогодні йде головним чином за рахунок внутрішніх резервів компаній. Проте виникають проблеми з оплатою підрядним організаціям, зарплатою робітникам, що виливається у наростанні боргів.

"Підрядники працюють на довірі, на нашому чесному слові. Формується конфліктна ситуація – починаючи від взаємин усередині виробничих процесів та закінчуючи настроями інвесторів на зовнішньому рівні", - розповів Кодецький.

Він додав, що столичний ринок нерухомості поступово відновлюється, з'являється дедалі більше клієнтів, які готові купувати житло у забудовників.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, з 1 липня зросла вартість сертифікатів, що видаються при прийнятті в експлуатацію добудованих об'єктів.

Будівельний ринок України найближчим часом чекає на дефіцит металопрокату, мінеральної вати, скла та віконних профілів та комплектуючих. У зв'язку з цим частка імпортних матеріалів загрожує зрости до 80%. Все це позначиться на собівартості будівництва.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

89

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом