Девелопер Arricano незважаючи на карантин збільшив прибуток у 2,5 рази

Девелоперська компанія Arricano Real Estate Plc, що володіє низкою торгових центрів в Україні, суттєво наростила чистий прибуток у 2020 році в порівнянні з попереднім роком, незважаючи на карантин.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, про це повідомляється у фінансовій звітності компанії, який був оприлюднений на Лондонській фондовій біржі у середу, 21 квітня. Згідно з наведеними даними, чистий прибуток компанії виріс у 2,5 рази і склала більше $20 млн. Водночас виручка компанії просіла на 13% через введені в Україні карантинні заходи і склала $32 млн.

Компанії довелося на 17% скоротити свої витрати, проте продовжила інвестувати в проєкти корпоративної соціальної відповідальності. У звіті зазначено, що незважаючи на вимушені заходи через епідемію коронавірусу, показники виявилися практично на рівні 2018 року.

Arricano повідомляє, що отримала майже $25 млн прибутку від переоцінки інвестиційної нерухомості у зв'язку з ростом курсу долара і підвищенням ставок по оренді. Вартість активів компанії скоротилася на 6,6% до $119 млн. При цьому на початок цього року у компанії було $12 млн вільних коштів (на початку 2020 року їх було $6,9 млн).

Кіпрська Arricano Real Estate Plc спеціалізується на будівництві ТРЦ, володіє низкою комплексів, розташованих по всій Україні: "РайON" і "Проспект" у Києві, "Сонячна галерея" в Кривому Розі, City Mall в Запоріжжі. Компанія є також міноритарним власником столичного ТРЦ Sky Mall. За останніми даними їй належить 49,9% акцій цього торгового центру.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, інвестиційний фонд "Каскад-Інвест" збирається вкластися в будівництво торгово-розважального центру Respublika Park, який почали зводити ще в 2012 році.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

109

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом