Держпрограма іпотечного кредитування не вплинула на ринок нерухомості – FIMA

Ініційована президентом України Володимиром Зеленським програма "Доступна іпотека 7%" не вплинула на обсяги продажів на ринку нерухомості.

Про це розповіла генеральний директор Асоціації з управління фінансами та інвестиціями (FIMA) Вікторія Волковська, передає Інтерфакс-Україна.

За її словами, згідно з проведеним опитуванням серед представників фондів фінансування будівництва, 53,8% зазначили, що не помітили впливу держпрограми іпотечного кредитування і не очікують, що ситуація зміниться в найближчому майбутньому. 38,5% респондентів сподіваються, що "Доступна іпотека 7%" все ж зможе вплинути на ситуацію на ринку нерухомості. При цьому 7,7% впевнені, що держпрограма стоїть біля початку активного росту ринку.

Говорячи про причини невдачі держпрограми, 38,5% респондентів заявили про те, що її умови не влаштовують позичальників, а 30,8% вважають, що умови не підходять кредиторам і забудовникам. Разом з тим, те, що більшість позичальників не можуть оформити кредит через зарплат в конвертах, респонденти проблемою не вважають.

Компанія FIMA провела онлай-опитування за підсумками роботи ФФБ за перше півріччя цього року.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, умови державної програми "Доступна іпотека 7%" будуть переглянуті. Це стосується вимог до "віку" нерухомості і мінімального внеску.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

69

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом