Держмолодьжитло відновило молодіжне іпотечне кредитування

Держмолодьжитло з 1 лютого відновило молодіжне житлове кредитування, оновивши механізм та запустивши вигідніші умови.

Про це повідомили у пресслужбі фонду.

Так було змінено порядок надання молодим сім'ям та одиноким молодим українцям довгострокових іпотечних кредитів для купівлі та будівництва (реконструкції) житла. Кредитування здійснюється за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитла, який сформував Мінрегіон.

Тепер оформити іпотеку за пільговими умовами зможе молода сім'я, де вік кожного з подружжя не перевищує 35 років, а також сім'я (або самотні молоді громадяни), де чоловік чи дружина є вченим до 40 років включно, які мають науковий ступінь доктора наук, за умови що вік іншого не перевищує 35 років. Для отримання кредиту необхідно зареєструвати заяву-анкету. Кредит видається особам, які перебувають на обліку у покращенні житлових умов, а у кожного з членів молодої сім'ї має бути відсутнім у власності житло (крім житла на тимчасово окупованих територіях та регіонах, де ведуться бойові дії). Також, щоб оформити іпотечний кредит, одержувачі мають підтвердити свою платоспроможність.

Кредит видається терміном на 20 років, перший внесок має бути не менше 6% вартості житла. Площа житла, на яку можна отримати кредит, становить 52,5 кв. м на сім'ю з двох осіб та 21 кв. м на кожного наступного члена сім'ї. Сім'я самостійно шукає житло, яке планує придбати у кредит. При цьому молодіжний кредит надається на будівництво або придбання житла на всій території України, незалежно від місця подання кандидатом та реєстрації заяви-анкети.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, торік в рамках реалізації українсько-німецького проєкту "Житлові приміщення для ВПО" Фонд Держмолодьжитла видав 332 пільгові кредити під 3% річних.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

111

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом