ДБР знову взялося за розслідування забудови земель Пущі-Водиці

ДБР знову взялося за розслідування кримінального провадження через можливе заволодіння та розтрату держмайна шляхом змови посадових осіб держпідприємства агрокомбінату "Пуща-Водиця" та асоціації "Столиця Груп".

За даними реєстру, представники групи компаній "Столиця", змовившись з керівництвом агрокомбінату та чиновниками з Мінагрополітики, з 2008 року реалізували злочинну схему із земельними ділянками на території Подільського району Києва шляхом укладання інвестиційних договорів. Зокрема, було запроваджено механізм відчуження земель сільськогосподарського призначення та майнових прав на них, внаслідок чого державним інтересам завдано тяжких наслідків.

У травні 2020 року постановою прокурора замість Нацполіції розслідування цього провадження було доручено слідчим ДБР. 16 лютого вказане провадження було закрито – через відсутність складу злочину.

Проте, 2 грудня суддя у рамках провадження №12019000000001057 надав слідчій групі ДБР дозволи на проведення огляду земельних ділянок та всіх об'єктів незавершеного будівництва, у тому числі й нежитлових та складських приміщень.

Йдеться про ділянки, загальною площею 242 га. Зокрема, на цих ділянках забудовник Stolitsa Group реалізує ЖК Варшавський Плюс та ЖК Варшавський-2, ДСК-Жижитлобуд – ЖК Кристер Град, IB Alliance – ЖК Dibrova Park та інші.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Держінспекція архітектури та містобудування ввела в експлуатацію кілька будинків ЖК Варшавський Плюс і частину Варшавського Мікрорайону, вПодільському районі Києва.

Як відомо, Stolitsa Group отримала близько 300 гектарів земель на території Подільського та Оболонського районів столиці, що належали агрокомбінату "Пуща Водиця". Пізніше агрокомбінат у суді вимагав визнати недійсними інвестиційні договори. Втім, забудовнику вдалося домовитися з Фондом держмайна – балансоутримувачем агрокомбінату.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом