Дані Реєстру будівельної діяльності знову відкрили

Дані Реєстру будівельної діяльності, закриті з 24 лютого 2022 року (з початку повномасштабного вторгнення росії), знову стали відкриті.

Про це у середу, 12 квітня, повідомив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці у Facebook.

"Відкриті дані у будівництві знову доступні. Тепер журналістам та громадськості буде легше контролювати забудову міст та протидіяти корупції", - написав глава Мінцифри.

Як уточнив Федоров, з сьогоднішнього дня можна дивитися публічну карту будівництва (на ній відображаються нещодавно видані дозволи на проведення будівельних робіт), відомості щодо конкретного об'єкту будівництва, інформацію про будівництво за адресами.

Як заявив чиновник, команда Мінцифри систематично спілкувалася із силовим блоком, щоб дані щодо будівництва відкрили. Водночас визначили перелік інформації, яка не несе загрози національній безпеці.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, з початку війни з метою захисту даних доступ до Державного реєстру прав теж було заблоковано, що унеможливлювало проведення операцій з нерухомістю. З 28 квітня було відновлено доступ до Державного реєстру прав та визначено коло можливих нотаріальних дій з нерухомістю, заборони почали звужуватися та поступово знімалися, а ринок нерухомості оживатиме.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

184

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом