Будівництво житла продовжує демонструвати високі темпи – Держстат

В Україні у травні цього року будівництво житла істотно зросло до 30,9% у порівнянні з аналогічним місяцем 2020 року.

Відповідні дані надали у Державній службі статистики.

При цьому можна зазначити, що в травні зведення нежитлових приміщень знизилося на 4,8%, а інженерних споруд впало на 19,7%. Загальний обсяг виконаних будівельних робіт скоротився до 14,6 млрд гривень, що на 8,4% менше в порівнянні з травнем 2020 року.

Говорячи про динаміку за п'ять місяців цього року, то в порівнянні з таким же періодом минулого будівництво скоротилося на 6,1% до 54,4 млрд гривень. Однак будівництво житла все також демонструє зростання, збільшившись на 14,7%, водночас будівництво нежитлових приміщень впало на 6,6%, інженерних споруд – знизилося на 14%.

Згідно з даними Держстату, у січні-травні частка нового будівництва склала 40,6%, ремонту – 31,6%, реконструкції – 27,8%.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в квітні будівництво житла в Україні зросло більш ніж на 40% в порівнянні з квітнем минулого року.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

115

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом