Будівельний метал знову почав дорожчати

Ціни на металопродукцію у будівельному сегменті знову повернулися до зростання у грудні, незважаючи на зниження місяцем раніше.

Про це йдеться у повідомленні Українського центру сталевого будівництва, повідомляє GMK.

Згідно з наданими даними, в середньому минулого місяця металопродукція для будівництва подорожчала на 1,8%. Так, стрибок цін стався на швелери, вони подорожчали на 11,1% до 32 тисячі гривень за тонну. Балки зросли у ціні на 4,8% до 33,1 тисячі гривень за тонну.

При цьому вартість гарячекатаного листа та профільної труби практично не змінилася. Їхня вартість склала 29,5 тисячі гривень за тонну і 33,4 тисячі гривень за тонну відповідно. А ось ціни на куточки трохи знизилися до 26,6 тисячі гривень за тонну (на 1,6%).

Якщо брати статистику протягом року, то ціни на будівельний метал зросли в середньому на 10,3%. Різке зростання цін у першому півріччі компенсувалося падінням у другому.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у листопаді 2021 року відбулося зниження цін на основний асортимент будівельної металопродукції в середньому на 2,9%. Найбільше ціни впали на гарячекатаний лист – на 4,1%.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

44

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом