Бізнесмен за хабар обіцяв допомогти з будівництвом висотки під Києвом


Печерський районний суд Києва затвердив угоду про визнання винуватості у справі про вплив на посадовця сільради.

8 лютого цього року представниця ОК "Житлово-будівельний кооператив "Ідеал 441" звернулася за консультаційними послугами до директора ТОВ "Зембудінвестпроєкт" з приводу питання про забудову ділянки в селі Софіївська Борщагівка. Останній запевняв, що у нього давні дружні стосунки з начальником відділу архітектури Борщагівської сільради Бучанського району. Чоловік вимагав 45 тисяч доларів хабара, обіцяючи вирішити питання, зловмисник також залучив до схеми свого знайомого, якому переслав документи.

Проте представниця забудовника звернулася до правоохоронних органів, заявивши про злочин. Під час наступної зустрічі, яка фіксувалася, обвинувачений погодився зменшити вимоги до 40 тис. доларів. Пізніше жінка передала три тисячі доларів авансу та деякі документи. Після реєстрації документів у відділі містобудування та архітектури сільради чоловік отримав ще 17 тис. доларів і був викритий на місці злочину. Пізніше чоловік уклав угоду про визнання винуватості, якою передбачено покарання у розмірі 93,5 тис. гривень штрафу.

Згідно з даними порталу YouControl, керівником ТОВ "Зембудінвестпроєкт" є Дмитро Пашковський.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, у прокуратурі повідомили про затримання консультанта у червні. За повідомленнями правоохоронних органів, якби представниця кооперативу відмовилася платити, їй пообіцяли "створити" проблеми з отриманням дозвільних документів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

108

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом