Багато хто не зможе купити житло понад $1500 за "квадрат" - дослідження

У першій половині цього року більшість покупців житлової нерухомості (близько 40%) будуть орієнтуватися на вартість квадратного метра в межах 1200-1500 доларів.

Про результати дослідження розповів керуючий партнер групи компаній Concept Group Михайло Підвисоцький, повідомили порталу "НЕРУХОМІ" у пресслужбі забудовника.

Він додав, що 30% потенційних інвесторів орієнтуватимуться на ціну "квадрата" близько 1500 доларів, 20% - на вартість 1700-2000 доларів, 10% - може зацікавити ціна від 3000 доларів за "квадрат".

При цьому близько 65% майбутніх покупців шукатимуть квартири з "розумною" квартирографією та планувальними рішеннями – з грамотним використанням кожного квадратного метра. 20% зацікавляться житлом у дуплексах та таунхаусах, а 15% – придбанням приватних будинків та садиб із земельною ділянкою. Водночас усі покупці орієнтуватимуться на навколишню інфраструктуру, наявність озер, лук і лісів, сучасну архітектуру, використання інноваційних технологій у будівництві.

На думку експерта, найближчими роками покупці головним чином цікавитимуться масштабними проєктами, створеними у концепції нових міст, інфраструктура яких створюється "з нуля", і буде самодостатньою. Такі проєкти можна реалізувати лише на великих територіях площею від 100 га.

При цьому хаотична забудова, яка спостерігається у Києві протягом останніх 20 років, підриває можливість жити в комфортних умовах.

"Покупцям не потрібні квадратні метри, їм важливо знайти свій простір для комфортного життя у місті", - наголосив Підвисоцький.

Він зазначив, що одним із важливих показників концепції нового міста є різноманіття архітектурних рішень та типів житла. Тому для створення таких проєктів будуть залучатись різні архітектурні бюро з досвідом втілення нових тенденцій.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше девелопери зробили прогноз, що цього року більшість українців розраховуватимуть на купівлю житла за наявні кошти, а не на іпотечні програми.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом