Апеляція не змінила запобіжний захід для колишнього нардепа-забудовника

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду, розглянувши скарги захисту та звинувачення щодо тримання під вартою екснардепа, залишила їх без задоволення, залишивши суму застави у розмірі 40,26 млн грн.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби АП ВАКС.

"Колишній народний депутат підозрюється в можливому керуванні та забезпеченні фінансування діяльності організованої групи, яка протиправно заволоділа правом вимоги банківської установи на 128 млн грн за заниженою вартістю (16,5 млн грн), з метою уникнення зобов'язань за кредитними та іпотечними договорами", - повідомили в пресслужбі ВАКС.

Рішення набуло чинності та оскарженню в касації не підлягає. Ім'я нардепа не вказується, проте за даними порталу НЕРУХОМІ йдеться про колишнього народного обранця від Радикальної партії Сергія Скуратовського.

Як повідомлялося в новинах нерухомості України, колишній депутат ще у 2012 році оформив 200 млн гривень кредиту для будівництва житлового комплексу під Києвом. Після того, як у банку в 2019 році виникли проблеми із платоспроможністю, забудовник підлаштував аукціон, за допомогою якого дешево викупив свій іпотечний кредит. Зокрема, за право вимоги на 128 млн грн підконтрольна депутату компанія заплатила всього 16 млн грн. Фінустанова внаслідок таких махінацій втратила 112 млн. грн.

Будучи депутатом парламенту, Скуратовський очолював комітет Верховної Ради з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

75

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом