Американські інвестори розвиватимуть іпотечний ринок України

Американська інвест-компанія Chicago Atlantic Trident підписала меморандум про співпрацю з Укрфінжитлом щодо розвитку іпотечного ринку в Україні. Про це йдеться на сайті української компанії.

Сторони обговорили подальшу співпрацю: підтримку та консультування щодо заходів із відбудови України та розвитку будівельної галузі. Особливо наголосили на розвитку програм доступної житлової нерухомості по всій країні.

За словами голови правління Укрфінжитла Євгена Мецгера, швидкий розвиток ринку нерухомості є критично необхідним для України, а завдяки підтримці Chicago Atlantic буде можливість вдосконалити існуючі проєкти і напрацювати концепцію нових. Водночас українська сторона поділиться  досвідом у сфері сучасного іпотечного кредитування на прикладі "єОселі”.

Також під час зустрічі сторони обговорили можливість надання підтримки в аналізі та вдосконаленні доступних іпотечних продуктів, інструментів та механізмів фінансування проєктів доступного житла, а також залучення додаткової підтримки інвесторів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, останнім часом все більше міжнародних компаній виявляють бажання інвестувати в українські проєкти. Наприклад, ірландський виробник будівельних матеріалів CRH від початку повномасштабного вторгнення вклав 80 млн доларів.

У 2023 році він підписав мандатний лист з ЄБРР щодо спільного придбання активів італійської Buzzi в Україні. Цю угоду оцінюють у 100 млн доларів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

566

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом