Американська компанія вирішила продати будинок як NFT

Американська компанія Okada & Company, що спеціалізується на комерційній нерухомості, вирішила продати офісну будівлю у Нью-Йорку як NFT.

Як повідомляє Cryptonews.com, оголошення про продаж офісу було розміщено на майданчику OpenSea, його вартість 15 000 ETH. Варто наголосити, що NFT надасть покупцеві лише права на використання будівлі та пов'язані з цим обставини. При цьому слід врахувати, що сам NFT не гарантує завершення угоди з нерухомістю та не відображає передачу документа або права власності. "Ви отримуєте нерухомість після покупки NFT. Ви можете жити у будинку або здати його в оренду. Це не просто дорогий jpeg", - розповів глава Okada & Company Кріс Окада.

Офіс компанії розташований у Челсі – престижному районі Нью-Йорка на заході Манхеттену, неподалік Медісон-сквер. Його загальна площа – 46299 квадратних футів (4301 квадратних метрів). Висота будівлі – 7 поверхів. Рієлтор уточнив, що для продажу використовуватиметься лише 1 токен на блокчейні Ethereum.

Окада наголосив, що купівлею будівлі вже зацікавилися люди. Аукціон із продажу триватиме до 1 липня.

Абревіатура NFT (non-fungible tokens) означає "невзаємозамінний токен". Кожен з NFT неповторний й існує в єдиному екземплярі, його не можна розділити, а вся інформація про його автора, покупця і всі операції з ним надійно зберігається в блокчейні. Іншими словами, NFT – це цифровий сертифікат, прикріплений до унікального об'єкта.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, криптосфера активно проникає на ринок нерухомості. Зокрема, нещодавно стало відомо, що девелоперська компанія DIM вирішила реалізовувати житло у своїх комплексах, приймаючи до оплати стейблкоїни.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

75

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом