190 поверхів та нагорода за найкращий ЖК: Строй Сіті Девелопмент підбив підсумки 2021 року

Команда Нерухомі 16.02.2022 10:20 PR матеріал

3 хв

Компанія "Строй Сіті Девелопмент" оприлюднила результати своєї роботи за минулий рік Забудовнику вдалося здати в експлуатацію майже 89 тисяч квадратних метрів нерухомості. Загальний обсяг будівництва становив 5700 квартир.

Для порівняння, загалом по Україні прийняли в експлуатацію 8,7 мільйона квадратних метрів житла. Частка "Строй Сіті Девелопмент" склала 1% від загальнодержавних показників. Це більш ніж успішний результат для компанії, яка з'явилася п'ять років тому, але вже довела серйозність своїх намірів на ринку.

Якщо ж брати конкретні показники, то у Харкові забудовник зумів звести 70, а у Києві – 120 поверхів. Середня висота кожного становить 3,3 метра. Таким чином, можна говорити, що об'єкти "Строй Сіті Девелопмент" за рік "підросли" на 627 метрів. Цю цифру можна порівняти з двома Ейфелевими вежами – висота символу Парижа становить 300 метрів.

Для будівництва використали 50,5 тисячі кубометрів бетону. Цього вистачило б, щоби заповнити 20 олімпійських басейнів для змагань на "довгій воді".

У проєктах "Строй Сіті Девелопмент" також використали 1,9 мільйона цегли. Якби їх виклали в одну лінію, її довжина склала б 475 кілометрів. Для порівняння – це на три кілометри більше, ніж відстань між Києвом та Харковом трасою.

Що стосується безпосередньо будівництва житла, то у 2021 році "Строй Сіті Development Group" продовжив зводити сумарно понад 5700 квартир. Найбільш успішними проєктами стали Голосіївська долина у Києві (1407 квартир у двох будинках), а також IT-парк Мануфактура (663 квартири у двох секціях), проєкт Урбан Сіті (649 квартир у трьох будинках) та High Hills (286 квартир у двох вежах) в Харкові.

Навіть у такому форматі ці цифри виглядають вражаюче. Наприклад, в Одесі у 2019 році під час будівельного буму сумарно всі забудовники звели 16 800 квартир.

Всього торік компанія ввела в експлуатацію ЖК DIXIE, дві секції IT Park Manufactura – Place та Space, дві секції першого будинку ЖК Urban City і насамперед ЖК Голосіївська Долина – а це три 22 поверхові будинки. При цьому, на відміну від карантинного 2020 року, вартість всіх об'єктів "Строй Сіті Девелопмент" тільки зростала. У середньому ціни на нерухомість харківського забудовника збільшилися на 20%. До того, за прогнозами аналітиків, ця тенденція продовжиться і наступного року.

Успіхи "Строй Сіті Девелопмент" не залишилися непоміченими профільними експертами. Минулого року компанія виборола низку нагород. Зокрема, ЖК High Hills отримав премію "Український будівельний Олімп" у номінації "Найкраща архітектурно-містобудівна концепція мультифункціонального комплексу".

Досягнення харків'ян визнали й на Всеукраїнському форумі "Міська та заміська нерухомість-2021". На ньому визначили переможців конкурсу "Житло-2021" і до цього списку увійшов проєкт від "Строй Сіті Девелопмент". Нарешті, у серпні High Hills виграв ще одну нагороду – цього разу "Фаворити Харкова 2021" у номінації "LUXURY житло: оригінальність архітектури, екологічність та сучасний дизайн".

Ці результати дозволяють харківському забудовнику впевнено дивитись у майбутнє. У 2022 році "Строй Сіті Девелопмент" планує запустити ще низку цікавих проєктів, що знаходяться на різних стадіях отримання дозвільних документів. А це означає, і харків'яни, і мешканці столиці побачать нові будинки, тисячі квадратних метрів житла та якісну комерційну нерухомість.

Забудовники:

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

138

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом