Розроблено законопроєкт про реконструкцію застарілого житлового фонду

Документ, який вносить зміни в Закон про реконструкцію застарілого житла, був розроблений Міністерством розвитку громад і територій.

Як повідомляє пресслужба Мінрегіону, розроблений законопроєкт визначає порядок ухвалення рішень щодо реконструкції застарілого житлофонду, спрощує питання з фінансуванням, а також самі об'єкти, які потребують реконструкції.

Згідно з повідомленням Мінрегіону, заходами комплексної реконструкції кварталів визначається:

- реконструкція багатоквартирного будинку в межах кварталу (мікрорайону);

- модернізація багатоквартирних будинків в межах кварталу (мікрорайону);

- знесення багатоквартирних будинків в межах кварталу (мікрорайону) з подальшим новим будівництвом об'єктів;

- реконструкція об'єктів інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, розташованих в межах кварталу (мікрорайону).

У документі йдеться, що затверджувати програми і проєкти реконструкції будуть органи місцевого самоврядування. Вони ж разом із забудовником будуть відповідати за розселення людей, яке відбуватиметься на підставі договорів: мова йде про надання такого ж об'єкту нерухомості.

Важливо також знати, що мешканців мають розселяти за їх згодою в квартири маневреного фонду, що були побудовані в першочерговому порядку.

У Мінрегіоні повідомляють, що законопроєкт пройшов громадські слухання, зараз готується правова експертиза та отримання висновку від Міністерства юстиції. Після цього документ буде представлений на розгляд Кабміну.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, згідно з повідомленням "Київгенплану", тільки в Києві знаходиться близько трьох тисяч будинків-хрущовок, які віднесені до застарілого житлового фонду. Варто відзначити, в середньому їх фізичний знос складає близько 60%. При цьому питання розселення мешканців є одним з ключових у вирішенні цього питання. В "Київгенпланом" вважають, що Рада має змінити норму про згоду 100% мешканців на реконструкцію.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

73

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом