Російські бомби знищили понад 20% складів у Київській області

У Київській області внаслідок російських артобстрілів було знищено 21% складських приміщень, у тому числі офіси на території комплексів.

Відповідні дані наводить консалтингова інвесткомпанія у галузі комерційної нерухомості CBRE Ukraine, передає Інтерфакс-Україна.

Згідно з наведеними даними, повністю або частково зруйновано 325 тисяч "квадратів" складських площ. Станом на кінець 2021 року в Київській області загальна площа складів становила приблизно 1,6 млн "квадратів".

За даними аналітиків, російські окупанти знищували склади навмисне, намагаючись нашкодити логістиці та створити таким чином гуманітарну катастрофу серед населення. Так, бомби потрапляли до комплексів, у яких зберігалися продуктові та фармацевтичні товари, товари першої необхідності та інше.

Окупанти знищили повністю: Mirazh 1 (GBA 29,8 тис. кв. м), основним орендарем якого був рітейлер Foxtrot, складський комплекс Kuehne + Nagel (GBA 19 тис. кв. м); розподільний центр на лівому березі Києва (GBA 24 тис. кв. м), що належав найбільшому українському продуктовому рітейлеру "АТБ"; комплекс Prologistic Services (GBA 10,25 тис. кв. м), у якому розташовувалася фабрика з виробництва чаю Lipton Unilever; складський об'єкт UTA Service (GBA 23 тис. кв. м) та овочеве сховище Vegi Trade (GBA 20 тис. кв. м).

Також з'ясували, що найбільші руйнування були уздовж автомобільної траси М-06 на Житомир.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за даними Мінрегіону на кінець березня, російські війська знищили в Україні близько 4,5 тисяч житлових будинків, 400 навчальних закладів, 150 медустанов, 100 підприємств. За попередніми оцінками, втрати можуть сягати десятків мільярдів доларів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

65

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом