Робота ДАБІ за минулий тиждень: кому пощастило отримати дозвіл, а кому – ні

Минулий тиждень був насичений подіями для Держархбудінспекції. Так, в середу, 21 жовтня, СБУ повідомила про проведення обшуків в рамках кримінального провадження, а на наступний день Кабмін провів кадрові зміни у керівництві. Але, як би там не було, дані перипетії не вплинули на роботу відомства в цілому.

Команда НЕРУХОМІ підготувала список житлових комплексів (СС3), яким надали дозволи на будівництво і введення в експлуатацію, а також тих, хто отримав відмову на минулому тижні.

Пощастило отримати позитивні рішення

Дозвіл на II чергу об'єкту: будівництво торгово-офісного та житлово-громадського комплексу на вул. Миколи Бажана, 151-б у Дарницькому районі Києва (№ ІУ 013201023884 від 23.10.2020).

За дозволом у першій черзі цього об'єкту будується ЖК Славутич 2.0 від bUd development. Друга черга, яка розташована на суміжній земельній ділянці, буде складатися з офісного центру, поліклініки та паркінгу.

ЖК Grand Royal на вул. Панаса Мирного, 18/2 у Хмельницькому. Отримано дозволи відразу на II, III, IV, та V черги будівництва. Ще в кінці вересня поточного року на зазначене будівництво були отримані відмови у зв'язку з тим, що проєктування було здійснено за межами земельної ділянки, не була збережена площа озеленення території об'єкту проєктування – 5478 м2 (тоді як проєктом передбачено 4260,42 м2), не дотримано санітарно-захисні зони та інші порушення ДБН. Однак, як бачимо, всі недоліки були швидко усунені.

Усміхнулася також доля інвесторам I черги ЖК Київський маєток на Софіївській Борщагівці, яка була введена в експлуатацію на початку тижня (сертифікат № ІУ 123201019521 від 19.10.2020).

Кому не пощастило

ЖК Obolon Residences від Dragon Capital (на проспекті Оболонському, 26, Київ).

Перша спроба ввести в експлуатацію житлову секцію з вбудованими нежитловими приміщеннями №3 і паркінг з вбудованими нежитловими приміщеннями, не була увінчана успіхом. Відмову на введення в експлуатацію надано у зв'язку з частково не встановленими кнопками виклику ліфта на поверхах будівлі; частковою відсутністю скляного огородження та зовнішніх оздоблювальних робіт на технічному поверсі; відсутністю оздоблювальних робіт в приміщенні паркінгу 1-го поверху, відсутністю розмітки.

ЖК Пектораль від Київміськбуд (вул. Кольцова, 7а в Святошинському районі Києва). На II пусковий комплекс (секції 3, 4, 5) ЖК Пектораль була надана відмова у зв'язку з відсутністю актів випробування обладнання, інженерних систем, мереж та устаткування, а також технічного паспорта БТІ, сертифікату енергоефективності об'єкту будівництва. Підкреслимо, що це вже друга спроба Київміськбуду ввести в експлуатацію зазначені секції ЖК, який був отриманий у спадок від Укрбуду.

Як пройде останній тиждень жовтня для ДАБІ, кому нададуть право виконувати будівельні роботи, а хто піде усувати недоліки в проєкті, кому пощастить ввести в експлуатацію з першого разу, а кому знадобиться час для закінчення всіх проєктних рішень – стежте в наших новинах та оглядах разом з командою НЕРУХОМІ.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

86

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом