РНБО відсудила ділянку біля метро Сирець для будівництва житла

Окружний адмінсуд Києва визнав протиправним розпорядження Київської міськдержадміністрації і повернув Раді національної безпеки і оборони України право на користування земельною ділянкою на вулиці Щусєва у Шевченківському районі столиці, біля станції метро "Сирецька".

Відповідне рішення було прийнято судом 31 серпня.

Ще у 2009 році апарату РНБО України столична влада надала в постійне користування для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоквартирних житлових будинків з підземними паркінгами та об'єктами соціально-побутової інфраструктури на вул. Щусєва земельну ділянку загальною площею 1,62 га. Цим же рішенням зазначену ділянку було переведено з території зелених насаджень загального користування в території багатоповерхової житлової забудови, передають "Наші Гроші".

Але через 10 років за результатами обстеження земель КМДА прийняла розпорядження, яким припинила право постійного користування ділянкою апарату РНБО у зв'язку з тим, що земля не використовується за цільовим призначенням. У зв'язку з цим Рада нацбезпеки звернулася до суду, який близько двох років розглядав цю справу і в підсумку прийняв рішення повернути зазначену ділянку апарату РНБО.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, сьогодні Шевченківський район є одним з найбільш облагороджених і озеленених адміністративних центрів столиці. У ньому налічується десяток парків, бульварів і скверів. Купити квартиру в Шевченківському районі сьогодні вважається вдалим і престижним рішенням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

67

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом