Рішення Київради щодо ділянки біля парку "Наталка" перевірять НАЗК та НАБУ

Парламентський комітет з питань антикорупційної політики у вівторок, 14 лютого, звернувся до НАБУ та НАЗК щодо ухвалення Київрадою рішення про здачу в оренду земельної ділянки біля парку "Наталка" у Києві.

Про це написала голова комітету Анастасія Радіна на своїй сторінці у Facebook.

"Нещодавно Київрада своїм рішенням передала в оренду близько півтора гектара біля парку "Наталка" на самому березі Дніпра за 22 тисячі гривень на місяць. Ще раз: за 22 тисячі гривень на місяць передана земля в парковій зоні, імовірно для ресторанного бізнесу", - зазначила депутат.

Вона наголосила, що вартість оренди такої ділянки виглядає необґрунтовано. При цьому мер Києва Віталій Кличко особисто агітував депутатів Київради за ухвалення такого рішення, зазначаючи, що власник ТОВ "Гювексхаус", який отримав право на оренду цієї ділянки, Ігор Тинний – його знайомий. Якщо це відповідає дійсності, то воно суперечить законодавству щодо запобігання конфлікту інтересів. Кличко також віддав свій голос для ухвалення цього рішення.

"Я щиро не знаю, що ще можна орендувати в цьому районі Києва за таку суму (може, балкон або стілець у гольф-клубі поряд? підкажіть). Якби для передачі ділянки в оренду був проведений відкритий аукціон, ціна, очевидно, могла бути вищою" , - заявила голова антикорупційного комітету.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, Київрада передала приватній компанії в оренду ділянку землі площею 1,3 га у парку "Наталка" на засіданні 9 лютого. За даними Земельного кадастру, використовувати ділянку можна виключно для культурно-оздоровчих потреб, рекреаційних, спортивних та туристичних цілей. Проте активісти не відкидають, що тут може з'явитися і житловий комплекс.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

236

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом