Ремонт станцій метро "Деміївська" та "Либідська" завершили

1 хв

Ділянка метро між станціями “Деміївська” та “Либідська” запрацювала з 12 вересня. Ремонт тунелю загалом тривав 9 місяців, повідомив голова столиці Віталій Кличко.

Ділянка метро між "Деміївською" і "Теремками" є найновішою. Її відкрили у 2010-2013 роках. У грудні 2023 року над тунелем метро біля колишнього Деміївського ринку почали просідати під землю торгові павільйони. Комунальні служби міста огородили територію, якою було небезпечно ходити.

За словами Кличка, з початку робіт загалом переклали 200 кабельних мереж, розробили котлован, глибина якого сягала 15 м. Також провели демонтаж старої частини тунелю та звели нову, довжина якої складає 27 м. У рамках відновлення підсилили тунельну оправу з обидвох боків, проклали нові колії та провели відновлення всіх інженерних мереж.

Сума кошторисної вартості всього ремонту склала 383 млн гривень, що на 62 млн менше початкової вартості.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, 30 квітня цього року на ремонт цієї ділянки метро у Києві виділили 445 млн гривень. Київський метрополітен уклав договір з ТОВ "СП "Автострада" на відновлення тунелю між станціями "Деміївська" та "Либідська". Закупівлю провели без відкритих торгів через терміновість виконання робіт.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

349

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом