На ремонт метро у Києві виділили 445 млн гривень

1 хв

Київський метрополітен уклав договір з ТОВ "СП "Автострада" на капітальний ремонт тунелю між станціями "Деміївська" та "Либідська". Угоду на 445,49 млн гривень уклали 30 квітня, йдеться на порталі держзакупівель Prozorro.

Закупівлю провели без відкритих торгів через терміновість виконання робіт. 

За умовами договору, роботи мають виконати до кінця року, а "Автострада" розраховує завершити роботи до кінця серпня. За словами власника “Автостради” Максима Шкіля роботи планують проводити цілодобово, без вихідних.

"Автострада" запропонувала ціну майже вдвічі меншу за оцінку замовника, — приблизно 400 млн гривень. Ця цінова пропозиція була найнижчою серед конкурентів. На сьогодні ні копійки за цей обʼєкт в Autostrada ніхто не заплатив. Авансування не передбачено, так прописано контракт. Зараз працюємо, аби заробити собі імʼя на будівництві метро", — пояснив Шкіль. 

Тунель метро між "Деміївською" і "Теремками" є найновішою ділянкою Київського метрополітену. Її відкрили  у 2010-2013 роках. Аварійну частину тунелю планують повністю замінити, а нова 27-метрова ділянка буде монолітною та прямокутною в перерізі, а не круглою, як нинішня.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у грудні 2023 року над тунелем метро біля колишнього Деміївського ринку почали просідати під землю торгові павільйони. Комунальні служби міста огородили територію, якою було небезпечно ходити.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

292

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом