Ракета, якої не було: дніпровський забудовник використав війну у своїх схемах


У Дніпрі відбулося самовільне захоплення міської землі, забудовник вигадав схему з нібито ракетним ударом, щоб розпочати незаконне будівництво.

Про це розповів начальник інспекції з благоустрою Дніпровської міської ради Руслан Мороз, повідомляє пресслужба міськради.

За його словами, на вулиці Троїцькій, 13 уже багато років знаходилася зруйнована будівля, забудовник придбав руїни. Але 22 вересня Бабушкінський районний суд для забудовника ухвалив рішення, що будівля нібито була зруйнована нещодавно в результаті ракетного обстрілу російськими окупантами. Прикриваючись цими документами та не маючи жодних дозволів, тут розпочалося незаконне будівництво.

"Наразі ми проводимо демонтаж будівельних матеріалів, які складалися на міській території. А коли буде прийнято відповідне рішення, ми демонтуємо і незаконну споруду, яку ще не встигли побудувати", - розповів Мороз.

У свою чергу заступниця голови з правових питань КП "Управління контролю за благоустроєм міста" Анастасія Городенко повідомила, що ділянка, на якій ведеться незаконне будівництво, знаходиться в історичному ареалі міста. Таким чином, щоб розпочати будь-які роботи тут, потрібно отримати додаткові дозволи.

"У нас є зафіксована інформація, що на цій ділянці ще в червні цього року були просто руїни, а не будівля, як стверджують. Загалом, нинішнє незаконне будівництво відбувається без дозволу на земельну ділянку, тобто це самовільне захоплення території", - додала Гордієнко.

У Дніпровській міськраді стверджують, що за незаконною забудовою стоять місцеві бізнесмени брати Каснери. Як повідомляють у місцевих ЗМІ, брати Каснери, відомі за численними скандальними будівництвами у місті, методично переслідуються мерією.

Кілька років тому вони примудрилися без дозволів звести в центрі Дніпра величезну 22-поверхову будівлю. Через потворну форму городяни прозвали її "каракатицею". Грубі порушення забудовників загрожували безпеці цієї та сусідніх будівель. Каснери ухилялися від сплати громаді Дніпра передбачених законом внесків. У 2019 р. Верховний Суд України задовольнив позов міськради та визнав будівництво незаконним.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, у центрі Дніпра, у дворі другого корпусу університету імені Олеся Гончара, шляхом отриманих документів на реконструкцію квартири звели триповерхову будівлю. Міськрада зуміла довести незаконність будівництва тут.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

238

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом