Рада розглянула містобудівний законопроєкт щодо відновлення міст

Парламент ухвалив за основу законопроєкт №7282 "Про внесення змін до деяких законів України щодо першочергових заходів реформування сфери містобудування".

Його на засіданні Верховної Ради у четвер, 21 квітня, підтримали 268 народних депутатів.

Як йдеться у пояснювальній записці, документ визначає нормативні процедури розміщення тимчасових споруд для проживання та встановлює законодавче регулювання будівництва або реконструкції будівель для тимчасового проживання осіб, які втратили житло внаслідок бойових дій.

Він передбачає запровадження нової програми по відновленню постраждалих від російської агресії населених пунктів, переміщення виробничих потужностей, удосконалення процедури обстеження пошкоджених після бомбардувань будівель.

Законопроєкт також передбачає визначення особливостей розробки, затвердження, реєстрації та внесення змін до будівельних норм, набуття ними чинності або визнання недійсними на період воєнного стану.

"Цей законопроєкт, розроблений Мінрегіоном спільно з народними депутатами, є черговим кроком держави щодо спрощення процедур у сфері містобудівної діяльності в умовах військового стану. Документ не лише регулює відносини, що виникли внаслідок збройної агресії росії та потребують швидкого та оперативного рішення, він також спрямований на розв'язання глибших проблем, спричинених бойовими діями", - розповіла заступник міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська, коментуючи документ.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, законопроєкт №7282 був зареєстрований у Верховній Раді 13 квітня. Як повідомляли у Мінрегіоні, він вносить зміни до містобудівної реформи.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

62

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом