Рада прийняла законопроєкт про якість будівельної продукції

Верховна Рада підтримала в другому читанні законопроєкт №2698 "Про надання будівельної продукції на ринку", що дозволить створити умови для вільного пересування товарів та послуг на європейському ринку.

За відповідний законопроєкт проголосували 322 народних депутата.

"Це рішення реально допоможе запобігти потраплянню фальсифікату та небезпечної продукції на вітчизняний ринок та ввести європейські підходи до розміщення на ринку будівельної продукції", – повідомила автор законопроєкту Олена Шуляк.

Документ також сприятиме підвищенню безпеки і надійності будівель та споруд, впровадження механізмів забезпечення взаємозв'язку нормативних вимог до інженерних та конструктивних систем будівель та будівельної продукції.

Вона також додала, що впровадження регламенту є одним із умов асоціації Україна-ЄС. Так, в середньостроковій перспективі реалізація положень проєкту закону, як очікується, сприятиме підписанню "промислового безвіза", поліпшенню іміджу української продукції та полегшить Україні доступ на інші глобальні ринки та збільшить привабливість держави для локалізації виробництва.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе раніше заявляв, що законопроєкт про будівельну продукцію – це необхідний крок до якісних матеріалів, безпечних споруд та європейського законодавства.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

58

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом