Рада хоче розширити перелік осіб, які претендують на житло позачергово

Депутати Верховної Ради вирішили збільшити список осіб, які претендують на житло позачергово та прийняли в першому читанні проєкт закону, що вносить зміни до Житлового кодексу ще часів Радянського Союзу.

У вівторок, 29 квітня, законопроєкт підтримали 269 парламентаріїв. Його автором є депутат від "Слуги народу" Олександр Литвинов.

Згідно пояснювальної записки, зміна торкнеться 46 статті Житлового кодексу в частині надання житла позачергово особам, які перебувають на обліку понад 27 років, у них немає свого житла і вони потребують поліпшення житлових умов. Як уточнюється в пояснені, мова йде про українців, які так і не змогли приватизувати житло, скориставшись держфондами.

Крім того, народні обранці прийняли за основу законопроєкт №3577. Документ передбачає право дітей-сиріт і тих, хто був позбавлений батьківського піклування на позачергове отримання житла.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в проєкті Держбюджету на 2021 рік не передбачили виділення коштів на програму "Доступне житло", в якій беруть участь 16 тисяч українців.

У Фонді наголосили, що в проєкті в межах потреби передбачено покриття витрат за діючими договорами громадян з Держмолодьжитлом за програмами часткової компенсації та здешевлення іпотеки.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

65

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом