Проти Лероса завели кримінальну справу за незаконну надбудову у квартирі

Проти народного депутата Гео Лероса, колишнього члена фракції "Слуга народу", завели кримінальну справу за незаконну надбудову в його квартирі.

Про це пишуть Українські новини, посилаючись на джерела в поліції.

Згідно з повідомленням правоохоронних органів, справу порушено за фактом самоправства та підробки документів у зв'язку з надбудовою ще одного поверху в будинку у Лабораторному провулку на Печерську, де проживає Гео Лерос.

Заяву в поліцію подала громадська організація, яка після успішного демонтажу скандальної надбудови на даху будинку на Майдані, продовжила виявляти незаконні споруди в Києві.

Як наголошується, при огляді надбудови за адресою провулок Лабораторний, 4, з'ясувалося, що весь дев'ятий та надбудований десятий поверх займає народний депутат Гео Лерос. У цьому будинку він володів квартирою у 33 кв.м, яка перетворилася у житло площею в 336 кв.м.

При цьому в реєстрах Державної архітектурно-будівельної інспекції дозвіл на будівництво такого об'єкта відсутній, а сусіди стверджують, що необхідної згоди на появу в будинку ще одного поверху вони не давали.

НЕРУХОМІ раніше повідомляли, що будь-які надбудови до квартир є абсолютно незаконними, але якщо виконати певні умови, то їх можна легалізувати. Так, зміни в облаштуванні квартири вважаються реконструкцією, однак такі дії можливі виключно в межах приміщення. Надбудова не є його частиною, а відноситься до будинку в цілому. Тому легалізувати надбудову можна тільки шляхом реконструкції цілої будівлі.

Сам нардеп, коментуючи дану ситуацію заявив, що дізнався про нову кримінальну справу з інтернету. "Я з інтернету дізнався, що відкрили ще одну кримінальну справу. Тобто вже 2 (кримінальні справи). Адвокати займаються", – заявив Лерос.

За його словами, справи проти нього відкривають "по дзвінку з Офісу президента". Перша справа, за словами Лероса, пов'язана з несплатою податків, а друга – "щось побутове".

Ресурс НЕРУХОМІ продовжить і далі стежити за розвитком ситуації та інформувати читачів.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

90

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом