Прописка на порталі "Дія": коли стане доступна послуга

На порталі "Дія" збираються запустити послугу з пропискою для всіх українців, при цьому пілотна версія запрацює до кінця року.

Про це на брифінгу розповів заступник голови Мінціфри Олексій Вискуб, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, послуга, яку представили 5 жовтня, доступна поки для жителів Харкова. Однак до кінця року її хочуть розширити на всі регіони України.

"У нас є чіткий план, коли ми завершимо це підключення, у нас відразу вся країна буде доступна для реєстрації місця проживання", - додав чиновник.

Він також додав, що поки послуга доступна для реєстрації дітей до 14 років, але вже підготовлений проект постанови, який дозволить прописувати й дорослих.

Вискуб також розповів про проблеми, які належить вирішити. Основна – слабка наповненість Реєстру майнових прав – лише на третину.

"Ми маємо наповнити цей реєстр. Дуже багато нерухомості не в реєстрі, це дуже погано також впливає на певні рейдерські захоплення, і тут ми готуємо окремий перелік з оцифрування архівів БТІ для того, щоб всі ці паперові справи потрапили до єдиного реєстру і держава володіла інформацією про цю нерухомість", - підкреслив заступник міністра.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на порталі з'явилися перші будівельні послуги, які стосуються невеликого будівництва – клас СС1. Відомо, що послуги в сервісі повністю автоматизовані, забудовники вже можуть залишати інформацію про початок підготовчих, будівельних робіт, а також про введення об'єкта в експлуатацію.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

70

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом