Прокуратура розслідувала забудову Долобецького острова у Києві

Екологічна прокуратура Києва завершила розслідування та відправила до суду обвинувальний акт щодо директора компанії, який розпочав несанкціоноване будівництво на Долобецькому острові.

Про це повідомили у пресслужбі правоохоронних органів.

Як з'ясувало слідство, підозрюваний на підставі укладеного договору брав участь в інвестуванні та соціально-економічній співпраці з облаштування території пляжу "Венеція" та прилеглої території острова Долобецький. Умови договору не передбачали капітального будівництва на зазначених ділянках, оскільки вони належать до території ландшафтного парку "Дніпровські острови" – об'єкта природно-заповідного фонду місцевого значення.

Водночас на острові без дозвільних документів розпочалося будівництво. Надалі на підставі підроблених документів підозрюваний зареєстрував новобудову на свою фірму.

Внаслідок будівництва природному фонду було завдано збитків, оцінених у 400 тисяч гривень. Забудовник визнав провину та добровільно відшкодував завдані втрати.

Як повідомляє "Хмарочос", йдеться про будівництво критого комплексу для пляжних видів спорту Sunrise. Його відкрили у 2021 році. Цього ж року повідомили про облаштування центру пляжного волейболу, футболу та інших водних видів спорту. Для цього планували залучити інвестора.

Долобецький острів розташований у затоці Дніпра, знаходиться навпроти центральної частини Києва, омивається водами Десенки із заходу, Русанівською протокою зі сходу та Венеціанською протокою з півдня. Разом із Венеціанським островом утворює парк "Гідропарк".

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, влада Києва може дозволити забудову унікального об'єкту – Галерного острова. Він знаходиться на Дніпрі у Голосіївському районі. Омивається затоками та озером Ерік. Площа острова – 317 га.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

308

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом