Прокуратура наклала арешт на броварню Шульца

Прокуратура Києва заарештувала комплекс історичних будівель броварні Шульца, які розташовані на Деміївці у Голосіївському районі столиці.

Про це написав юрист громадської організації "Мапа реновації" Дмитро Перов на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, власники не мають права проводити демонтажні роботи, проте, як зауважили активісти, фасад однієї з будівель комплексу вже завісили, очевидно, готуючись до чергового знесення.

Представник власника Ленур Мамбетов у коментарях ЗМІ розповів, що жодних демонтажних робіт комплексу не розпочинали ні зараз, ні у 2021 році, а "якби хотіли, вже б усе знесли".

При цьому він не заперечував, що дві будівлі були демонтовані, проте на цей крок власник пішов нібито через їхній аварійний стан. Мамбетов повідомив, що власники проводили "експертний огляд" будівель, який виявив, що в деяких із них рівень руйнування становить 80%, а в фундаментах є тріщини до десяти сантиметрів, тому вони не підлягають реконструкції.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, ще до війни активісти громадської організації "Мапа Реновації" зверталися до Офісу генпрокурора із закликом зберегти колишню броварню Шульца, яка має історичне значення. У лютому забудовник знову активізувався, стало помітно, що вже розбирають сушильну вежу, а корпус, до якого вона прилягала, був повністю зруйнований, хоча ще рік тому він був цілим. У 2021 році розібрали один із перших виробничих корпусів. Наприкінці цього року частково розібрали фасад житлового будинку при заводі.

Цьогорічним власником 3 га землі Київського пивзаводу є благодійна організація "Міжнародний благодійний фонд "Фонд національного благополуччя Криму". За даними YouControl, із цим фондом через компанію "Астем фаундейшн" пов'язаний Рефат Умеров, який раніше був радником народного депутата Мустафи Джемільова.

Є ймовірність, що згодом ці 3 га київської землі будуть забудовані житловими будинками, квартири в яких продаватиме саме ТОВ "Комплекс Жовтневий 40" Рефата Умерова.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом